Schaaktoernooi te MILLINGEN

X

   Schaaktoernooi MILLINGEN 2012-12-22

 

Zaterdag  was het weer zover ,ijscotoernooi in Millingen.

Wij zouden met 9 kids vertrekken ,Maar aangezien 2 kids zich afgemeld hadden en 1 met Tom Tom problemen uitviel  kwamen wij met 6 kids aan.

Luc was voor het eerst mee ,En dus wel zeer spanend!

Hij is ook nog maar kort bezig met schaken, dus voor hem was het een kennismaak toernooi.

Luc was heel geconcentreerd bezig, en hij luisterde ook  heel goed naar tips.

En hij kreeg het voor elkaar om ook 2 keer te winnen!!!! Het belangrijkste was dat hij er veel plezier aan had ,en dat hij er wat van geleerd heeft.

Wij waren er blij mee dat hij erbij was, en we Hoopen dat hij nu de smaak te pakken heeft.

Ewoud speelde een wisselvalig toernooi ,Het lijkt erop dat het niet te makkelijk voor hem mag zijn (want dan verliest hij)echter als het lastig word wint hij!!!!!! Maar goed 3 uit 7 is niet slecht, en zolang je er maar plezier aan hebt komt de rest van zelf .

Jimmy was er gelukkig ook weer bij(hij is meestal verhindert door voetbal)

Hij liet zien dat hij er zin in had (,zijn tegenstanders vroegen zich waarschijnlijk af of hij wel in de goede groep zat) Met 5 keer winnen en 1 remise valt die ene verliespot niet op. Bij 2 ging het nog beter dus mocht Jim zijn eerste schaakbokaal voor een welverdiende 3de plaats op gaan halen !!!!!!!! Gefeliciteerd JIM.

Ryan kwam ook goed uit de startblokken vandaag ,Totdat hij tegen Max moest die ook in zijn groep zat, hij verloor( wat natuurlijk geen schande is )

Maar daarna was hij een beetje de weg kwijt, en het wou niet meer .

Maar 3 uit 7 is ook niet slecht en de volgende keer komt alles weer goed.

 Liam was vandaag het tegenbeeld van zijn broertje Ryan, hij had er niet zo veel zin in (eigen worden) en hij verschenkt  dan ook de eerste partijen.

Opeens ging echter de knop om (hij kreeg er weer zin in )en de inhaalrace was begonnen 4 uit 7 bleek naderhand zelfs noch genoeg voor de loterij (3 kids waren gezamenlijk 3de ) Waarin Liam geluk had en de bokaal mee naar huis mocht nemen!!!!!ook Jij natuurlijk van HARTE!!!!!!!!!!

Ten slot was Max Meier nog erbij (die voor het eerst Max Meier uit Zwolle trof) Max liet zien dat schaken in de jeugdgroep een extra klasse is ,Hij kreeg het voor elkaar om met een zwarte loper een toren te nemen op een wit veld waar ook nog eens 2 pionnen voor stonden.( PET AF  )Beide spelers hebben het niet gemerkt en zo won Max   deze partij.

Max speelde echter de hele dag een leuk toernooi met zeer goed resultaat hij behaalde 5,5 uit 7 wat genoeg bleek voor een mooie 2de plaats!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dus natuurlijk ook Max VAN HARTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wij kijken dus terug op een mooie dag waarin de kids lieten zien dat ze er veel plezier in hebben ,en dat is alles wat telt.  

 

Comments

Comments are closed.