Club

Schaakvereniging WDC is al meer dan 40 jaar actief. De schaakclub is in 1972 opgericht door de heer K. Janssen. In zijn vrije tijd deed hij graag schaken met z'n twee zoons. Omdat er nergens in de buurt een schaakclub was heeft de heer K. Janssen zelf een club opgericht. Al snel groeide de schaakclub uit tot een van de grootste in de regio. In 1997 is het 25-jarig bestaan van onze schaakvereniging groots gevierd. De heer K. Janssen heeft in 2010 wegens gezondheidsredenen zijn functie als bestuurder neergelegd.

Schaakvereniging

Omdat sinds 2005 het ledenaantal sterk daalde is ervoor gekozen een andere weg in te slaan. Wij zijn ons de afgelopen tien jaar meer gaan richten op de plaatselijke jeugd. Wij werken daarvoor samen met basisscholen en verenigingen. Leden en vrijwilligers proberen de jeugd enthousiast te maken voor het schaken. Onze vrijwilligers geven uitleg en demonstraties. Het geven van workshops blijkt een effectieve manier om de jeugd enthousiast te maken.

Trainingen

Op verschillende locaties en tijden worden er schaaklessen gegeven. Wij organiseren schaaklessen voor 3 doelgroepen: ouderen, senioren en junioren (jeugd). Junioren en senioren kunnen oefenen in de avond. Wedstrijden worden over het algemeen gehouden op zaterdag en zondag. Ouderen kunnen op verschillende data in de ochtend aanschuiven. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met het bestuur.