Competitie

Wij organiseren voor al onze leden regelmatig schaakwedstrijden. Iedereen kan ongeacht z'n leeftijd deelnemen aan de wedstrijden. Schaakwedstrijden worden via onze website aangekondigd. Bij officiële wedstrijden gebruiken wij een schaakklok. Deze klok bevat 2 uurwerken zodat beide spelers even-veel tijd hebben gehad om na te denken. Tijdens wedstrijden worden zetten soms genoteerd. Je kunt de wedstrijd dan nabespreken met je trainer of met een ander lid. Vooral jeugdleden leren veel van het doorspreken van hun zetten.

Schaakwedstrijden bij WDC

Wij organiseren elk jaar in het voor- en najaar een clubkampioenschap. Tweemaal per jaar wordt er een jeugdlid kampioen en een seniorenlid. Tijdens trainingen worden ook wedstrijden gespeeld en geanalyseerd. Dit zijn echter geen officiële wedstrijden.

Schaakwedstrijd systemen

Bij WDC wordt gewerkt met 2 soorten systemen. Het keizersysteem en rapidsysteem maken het mogelijk om leden van verschillende niveaus tegen elkaar te laten schaken. WDC vindt het erg belangrijk dat ieder lid zich steeds verder ontwikkelt op het schaakgebied. Door regelmatig deel te nemen aan wedstrijden blijft je schaakkennis up-to-date. Je trainer zal tijdens schaakwedstrijden je begeleiden en wedstrijden met jou analyseren. Het keizersysteem wordt door WDC voornamelijk toegepast voor de interne competitie.

Wil je deelnemen aan een wedstrijd? Je kunt je opgeven bij je trainer.