Internationaal schaken

Internationaal schaken

Mensen schaakten al duizenden jaren geleden, toch is er niet veel bekend over het verleden en ontstaan van schaken. De oudste vorm die bekend is stamt waarschijnlijk uit het zesde-eeuwse Lucknow in Oost-Perzië dat nu behoort tot Noord-India. Verschillende versies van schaken verspreidden zich zo naar Japan en China. Het duurde nog wel even voordat het schaken ook in Europa bekend werd. Via Italië en Spanje kwam het schaken uiteindelijk binnen via Europa.

Bekende internationale schaakspelers

Gerri Kasparov werd op 17 jarige leeftijd de jongste wereldkampioen schaken ooit. Van 1986 tot en met 2005 stond hij 225 van de 228 maanden bovenaan de wereldranglijst. In 1978 debuteerde hij op 15 jarige leeftijd op het kampioenschap schaken in de Sovjet-Unie. In 2005 heeft Kasparov z'n schaakcarrière beëindigd. Andere bekende internationale schaakspelers zijn onder andere Veselin Topalov en Gata Kamsky. Het is zeker aan te raden om boeken van deze grootmeesters te lezen. Je kunt er een hoop van leren!

Schaakwedstrijden internationaal

Hieronder kun je belangrijke internationale schaakwedstrijden terug vinden. Bij genoeg interesse bezoeken we één maal per jaar met onze leden een grote internationale wedstrijd.

Wedstrijden Datum
Hasselbacken Chess Open 30-04-2016 t/m 08-05-2016
European Individual Championship 2015 Jaarlijks in februari en maart
Belgisch Kampioenschap Schaken Jaarlijks begin juli
Greater London Chess Club Summer Rapidplay 02-07-2016
Belgisch kampioenschap Schaak (jeugd) Jaarlijks in april
Gibraltar Chess Festival 23-01-2017 t/m 02-02-2017

 

Vooral wedstrijden in België en Duitsland zijn leuk om te bezoeken. Hier kun je nieuwe schakers ontmoeten en nieuwe schaaktechnieken bekijken.

 

Terug naar overzicht