Kampioenschappen en toernooien

Op deze pagina houden wij je op de hoogte van nationale en internationale wedstrijden. Op locaties in heel Nederland en België worden regelmatig grote schaakwedstrijden gehouden. Sommige wedstrijden zijn voor teams en aan andere wedstrijden kun je ook individueel deelnemen. Wil je graag deelnemen aan een wedstrijd? Vraag je trainer dan naar de mogelijkheden.

Kampioenschap schaken

Op onze club worden elk voorjaar en najaar clubkampioenschappen gehouden. De clubkampioenschappen zijn meestal de eerste zondag van mei en de eerste zondag van november. Er wordt altijd een jeugdkampioen en een seniorenkampioen gekozen. De kampioenen kunnen deelnemen aan regionale wedstrijden en aan nationale wedstrijden. In 1996 is een van onze jeugdleden doorgestroomd naar de nationale competitie. Ook hebben wij enkele seniorenleden gehad die zijn begonnen met recreatief schaken en later zijn gaan meedoen aan regionale wedstrijden. Je kunt dan ook meedoen aan ranking toernooien. Op onze website geven wij je ook graag informatie over nationale en internationale schaakkampioenen. Als je veel oefent wordt je misschien ooit wel net zo goed als hun!

Agenda kampioenschappen en toernooien

Op onze website kun je belangrijke aankomende nationale en internationale wedstrijden vinden. Kijk snel in de agenda voor het volgende belangrijke evenement! Onze eigen wedstrijden worden gecommuniceerd via de mail en het wedstrijdschema kun je opvragen bij je trainer.