Schaken voor jeugd

Schaken voor jeugd

Kinderen kunnen bij ons lid worden vanaf 7 jaar. In meerdere studies is aangetoond dat schaken goed is voor de rekenvaardigheid, de taalvaardigheid en het concentratievermogen. Veel jeugdleden die lid zijn geworden tijdens de oprichtingsfase van WDC behoren nu tot onze seniorenleden. Verschillende ervaren leden verzorgen in hun vrije tijd demonstraties op basisscholen. Wij proberen hiermee de jeugd enthousiast te maken voor het schaken. Wij leren kinderen schaken met behulp van de Stappenmethode. Met de Stappenmethode kan ieder kind op een didactische manier leren schaken.

Schaken voor kinderen

De meeste kinderen die graag schaken komen hiermee in aanraking op school of bij familie. Bij WDC zijn veel jeugdleden lid omdat ouders en grootouders ook lid zijn. Je kunt dus wel stellen dat veel jeugdleden het schaken met de paplepel ingegoten krijgen. Kinderen kunnen bij ons deelnemen aan individuele wedstrijden en aan teamwedstrijden.

Schaakbord kopen

Kinderen die net beginnen met schaken ontvangen van ons een schaakwerkboek. Met behulp van de trainingen en het werkboek wordt er spelenderwijs kennis gemaakt met schaken. Regelmatig krijgen de kinderen ook oefeningen mee naar huis. Het kind moet daarom de mogelijkheid hebben om thuis te kunnen schaken. Ouders dienen dus een schaakbord te kopen of ze kunnen deze voor een klein bedrag ook huren bij WDC. Meer informatie kun je opvragen bij de schaakleraar van je kind. Als je liever een schaakbord koopt hoeft dit geen duur bord te zijn.

Jeugdlid aanmelden

Lidmaatschappen bij WDC kennen een looptijd van 1 jaar. Het is mogelijk om op elk gewenst moment in te stromen, mits er plaats is. Meer informatie kun je opvragen bij het bestuur van WDC.

Terug naar overzicht