Schaken voor senioren

Schaken voor senioren

In samenwerking met de plaatselijke ouderenbond verzorgen wij op verschillende tijden en locaties schaaklessen. Bij WDC bestaat het bestand senioren uit 2 soorten groepen. Wij verzorgen schaaklessen voor ouderen als tijdverdrijf. Bij WDC kun je ook terecht als je 18 jaar of ouder bent en graag competitie wilt schaken. De schaaklessen voor ouderen worden vaak in de ochtend gegeven. Er wordt tijdens deze lessen uitleg gegeven over schaken en natuurlijk kun je samen een wedstrijdje spelen. Na de lessen kun je gezellig samen de ochtend afsluiten met een lekker kopje koffie.

Schaken voor beginners

Volwassenen vanaf 18 jaar die graag competitie willen schaken zijn bij ons altijd van harte welkom. We hebben een speciale schaakklas die alle belangrijke thema's rondom ''schaken voor beginners'' behandelt. Meestal schaken de volwassenen na een jeugdklas. Dit is voor WDC het makkelijkst omdat dat alle materialen al aanwezig zijn op de oefenlocatie. Van ervaren leden krijg je tips zodat je steeds beter wordt. Als je de basisregels kent en al een aantal wedstrijden hebt gespeeld, kun je doorstromen naar een groep met een hoger niveau.

Spelregels schaken

Tijdens de schaaklessen krijg je uitleg over de basisregels en schaakstukken. Schaken leer je het beste door wedstrijden te spelen. Daarom organiseren we clubkampioenschappen zodat iedereen de kans krijgt om steeds beter te worden. Senioren clubkampioenen kunnen meedoen aan regionale en landelijke schaakwedstrijden.

Aanmelden als lid

Wil jij graag lid worden van de leukste schaakclub van Nederland? Kom dan een keer kijken tijdens een van onze trainingen of wedstrijden. Voor locaties en tijden kun je contact opnemen met het bestuur van WDC.

Terug naar overzicht