Trainingen

Trainingen

Ons bestuur kan je actuele informatie verschaffen over de trainingslocaties. Ook kun je hier meer informatie opvragen over de lestijden en de contributie. Je kunt hier meer lezen over onze schaaklessen en trainingen.

Schaaklessen voor de jeugd

Sinds 2005 is WDC zich meer gaan richten op schaaktraining voor de jeugd. Door gebruik te maken van de Stappenmethode kunnen wij onze jeugdspelers meer bijbrengen over schaken. De Stappenmethode wordt door veel schaakverenigingen in Nederland gebruikt. Bij WDC wordt ook nog gebruik gemaakt van aanvullend lesmateriaal. Zo hebben wij aan de bestaande lesmethode een werkboek toegevoegd.

Schaaktraining senioren

Schaaktraining voor senioren is speciaal voor leden van 18 jaar en ouder. Ieder lid wordt ingedeeld in een groep dat past bij zijn of haar niveau. We hebben beginners, gemiddelde en gevorderde spelers. Door de interne clubcompetitie wordt je uitgedaagd om deel te nemen aan wedstrijden tegen spelers met een hoger niveau. De interne clubcompetitie is vooral bedoeld voor het bevorderen van de schaakkennis van onze leden.

Schaaktraining dames (NIEUW)

Om meer dames aan het schaken te krijgen organiseren wij wekelijks de schaaktraining voor dames. Elke donderdagavond wordt op verschillende locaties een damesavond georganiseerd. Vrijwilligers leggen je de beginselen van het schaken uit. De training duurt ongeveer 1uur per keer. Na dit uur kun je schaken tegen andere dames of een kopje koffie drinken en even bijkletsen.

Terug naar overzicht